De voor- en nadelen van een thuis kinderfeestje

Als trotse vader van een mooie dochter van acht jaar, probeer ik een mooi kinderfeestje op touw te zetten. Mijn dochter vindt eigenlijk van alles leuk, maar dat maakt het tegelijk ook wel weer lastig om iets leuks te vinden. Bowlen, zwemmen of picknicken: ze zou het alle drie erg leuk vinden. Nu denk ik aan een thuis kinderfeestje. Omdat het gemakkelijk is en omdat het kosten technisch ook goed te doen is. In deze blog zet ik de, in mijn ogen, voor- en nadelen van het thuis kinderfeestje voor u op een rijtje. Dan kunt u zelf beslissen of u het thuis kinderfeestje een goed idee vindt voor uw zoon of dochter.

Voordelen aan thuis kinderfeestje

Er zijn diverse pluspunten op te noemen als we het hebben over het thuis kinderfeestje. We hoeven er natuurlijk niet omheen te draaien dat het thuis organiseren van een kinderfeestje een stuk goedkoper is dan een alternatief buiten de deur. Stel dat u besluit om met de kinderen naar een zwembad te gaan, dan bent u allereerst al wat kosten aan de brandstof kwijt. Daarnaast is de kostenpost waar u het meeste geld aan kwijt bent waarschijnlijk de toegang tot het zwembad. Of het betalen van de frietjes en ijsjes. Enfin, er zijn natuurlijk nogal wat kosten die komen kijken bij het buitenshuis organiseren van een kinderfeestje. Thuis zijn die kosten relatief laag. Al ligt het er natuurlijk wel aan wat u precies gaat doen met de kinderen. Een film kijken en thuis wat patatjes eten hoeft niet zoveel geld te kosten.

De nadelen

Waar voordelen zijn, komen automatisch ook nadelen om de hoek kijken. Als u besluit om een kinderfeestje buiten de deur te organiseren, hoeft u geen rekening te houden met uw huis. Er wordt geen zooi gemaakt in uw woonkamer of keuken en schade die gemaakt wordt, wordt met de verzekering afgehandeld. Ik denk dat dat het grootste nadeel is.